Grand Canyon / Las Vegas
Door: Elianne
Blijf op de hoogte en volg Elianne
03 September 2009 | Verenigde Staten, Chicago
We hebben 3 nachten bij de Grand Canyon geslapen. Het plan was om daar te kamperen maar dat hebben we geannuleerd omdat we dan voor 3 nachtjes kampeerspullen zouden moeten kopen. De tijd ging daar weer een uur achteruit. Maandag hebben we de Grand Canyon bezocht. Wat viel dat tegen. Het is echt super toeristisch daar en overal heb je hetzelfde uitzicht. Het is wel 1 van de 7 wereldwonderen. Je kon wel dieper de Grand Canyon in, dus bij de Colorado river met een jeep, maar dat kostte $ 256 en dat duurde 10 uur. Een helicoptervlucht kon al vanaf $ 170 voor 30 à 40 minuutjes. Een beetje duur allemaal. Dus dinsdag hadden Erik en ik zoiets van: wij vinden het wel prima en blijven lekker de hele dag bij het hotel. In tegenstelling tot Ronald en Martijn die wel weer naar de Grand Canyon gingen. Erik en ik luierden een beetje bij het zwembad en de hot tub. Wij hebben ook nog een film bekeken over de Grand Canyon in het visitor center. Die was echt heel erg mooi. Ging over de eerste bewoners van de Grand Canyon en toen werden ze verjaagd en toen kwamen er weer Spanjaarden en tot nu toe zag je het. Het doek was super groot dus het leek soms net alsof je er zelf in zat. Verder hadden we die dag ook nog een beetje regen.
's Avonds gingen we met ze 4e naar de Grand Canyon voor de zonsondergang. Dat was wel mooi.
Woensdag gingen we weer naar Las Vegas. Weer 5 uur rijden. We kwamen nog langs de bekende Hoover Dam. We hebben maar 1 kant kunnen zien want je moest betalen om stil te staan op de dam. In Las Vegas zaten we weer in hetzelfde hotel als eerst. Stratosphere hotel. Die heeft een hele hoge toren, iets van 360 meter hoog, met 3 attracties erop. Dit keer wilden Erik en ik beter uitzicht dus wij zaten nu op de 16e verdieping in een vet grote kamer en onbeperkt toegang tot de toren! Het uitzicht daarboven was echt vet. Las Vegas is echt heel groot. 's Avonds gingen we naar een fonteinen show kijken en hotels bekijken van binnen. Want zoals ik al eerder heb verteld heeft elk hotel een thema. De 1 nog gekker/duurder/mooier/groter dan de ander. Om 23:30 uur was het dan zover: Erik en ik gingen in de achtbaan op de toren. Dat is een achtbaan die over de rand gaat en dan lijkt het net alsof je neer stort. We zaten met ze 2e erin, vooraan en ik gilde wel toen die over de rand ging, 360 meter in de lucht! Het uitzicht was heel gaaf. Al die lichtjes! Het duurde echt veels te kort maar ik was blij dat ik weer met 2 benen op de grond stond haha.
Nu zijn we weer in Chicago. We hebben vandaag gevlogen vanaf Las Vegas. Dat duurde 3,5 uur. Hier in Chicago is het weer 2 uur later. We hebben net gegeten op het dak van een restaurant. Erg gezellig. We zitten nu echt in de stad. Morgen gaan we poging 2 doen om de Willes tower te bezoeken. Vorige keer was het zo bewolkt dat je maar 0 tot 5 mile kon kijken.
04 September 2009 - 04:32
Norbert:
Hoi Elianne,
Mocht je dit nog lezen terwijl je in Amerika bent: een goede terugvlucht naar Holland!
En tot een andere keer maar weer.
Groet! -
04 September 2009 - 05:30
Je Moeder:
Prachtig, hoor Elianne, die foto's met dat uitzicht!
360 meter boven de grond in een achtbaan. Jullie liever dan ik, echt dapper,hoor!
Het is hier nu zo'n beetje herfst. Wat een wind!Ik neem wel wat warms mee voor de terugweg als je weer in Holland bent. Kippenvel op je lijf, denk ik.
Je caviaatjes zullen wel weer blij zijn als je terug bent. En ik ook, natuurlijk!
Tot morgen XXX