Het heerlijke leven in Gambia
Door: Elianne
Blijf op de hoogte en volg Elianne
29 Augustus 2011 | Gambia, Brusubi
Ik vind het echt jammer dat ik alweer weg moet. Ik voel me hier wel thuis. San en zijn vrienden zeggen ook allemaal dat ik terug moet komen want nu is het ramadan en daardoor is er nu weinig muziek enzo en is het heel rustig maar in december / januari zijn er weer meer toeristen en is het veel levendiger.
Zaterdagochtend was mijn plan om naar de kerk te gaan maar ik was zo laat dat ik de 1e dienst (bijbelstudie) al gemist had dus ik dacht nou dan ga ik alleen voor de preek. San bracht me naar de kerk aan het einde van de straat maar dat was een zondagskerk. Hij dacht een kerk is een kerk haha. Nou ja toen was het al zo laat dat het niet meer de moeite was om nog te gaan uitzoeken waar 'mijn' kerk dan wel was.
Het was zaterdag erg mooi weer. Het zonnetje scheen dus we hebben de hele middag op het strand doorgebracht. Ik heb het geluk dat San ook niet van het strand weg te slaan is. Een vriend van San was er ook (die woont op het strand) en hij zat daar met een blank meisje... nee correctie met een blanke mevrouw want toen ze op stond was ze vet oud (maar ze zag eruit als 20+ met lange vlechtjes en zo'n ienemienie broekje aan alleen haar huid helemaal gerimpeld door te veel zon). Bleek dat ze een maand geleden getrouwd waren. Hier dus het 1e voorbeeld van een bumpster. Dat zijn jonge jongens die het strand af struinen naar alleen lopende blanke (voornamelijk oudere) vrouwen. Die vrouwen betalen dan alles voor hun "vakantieliefde" in ruil voor je-weet-wel.
Maare die vrouw bleek Nederlands te zijn whaaaaaa!
Het was echt een heerlijke middag op het strand. Het zee water is heerlijk, het strand is heerlijk. Ik had het zowat voor mij alleen. Er was bijna niemand. Toen we op het bedje zaten wat we gehuurd hadden zei San tegen mij: zie je die jongen met het rode t-shirt? Dat is een bumpster en hij kijkt naar jou maar hij durft niet dichterbij te komen omdat je bij mij zit. Hahaha geweldig. Laat ze maar denken dat ik San's vriendin ben, dan laten ze me tenminste met rust!
's Avonds nam ik San mee naar Ali Baba, een bekend restaurant waar je geweest moet zijn als je in Gambia bent. Er was bijna niemand ivm het regenseizoen en de ramadan maar er was wel live muziek. Echt super leuk. Er zat een tafel vol Nigerianen dus die band speelden Nigeriaanse muziek en ze gingen toen allemaal dansen, echt gezellig was het. Wat een heerlijk leven hier toch. Lekkere muziek en buiten eten zonder kou te lijden! San en ik hadden allebei een pizza. En hier waren ook nog 2 oudere vrouwen met jonge jongens haha.
Zondagmiddag was het weer mooi weer en zijn San en ik weer naar het strand geweest de hele middag. Dit keer waren we niet bij en uit de zee weg te slaan. San was schelpen aan het zoeken die nog dicht zaten (om op te eten) en ik was schelpen aan het zoeken met van die beestjes erin. Die zijn echt helemaal geweldig om te zien. Zie je zo'n schelpje weg lopen haha. Toen San in de zee zat en ik in de branding kwamen er nog jongens langs en eentje vroeg aan mij of ik met die man was (en wees op San in de zee). Dus ik zei: ja. Haha jammer. Hij liet me verder wel met rust.
Ik heb trouwens nog een zak minty's gekocht waar de kinderen hier altijd om vragen. Maar het zijn gewoon kleine lolly's. Ik gaf er 1 aan een jongetje, rent ie naar zijn huis toe om te vertellen wat ie van mij had gehad en gelijk komen er nog 5 kinderen uit het huis die ook een lolly wouden haha.
Zondagavond stond er rijst met schapenvlees op het menu. Nou ik heb 5 happen opgegeten maar die smaaaaak is echt niet aan mij besteed. Gelukkig hoefde ik het niet op te eten en at ik de rest van de pizza op die over was.
Vandaag ben ik naar de Albert markt geweest. Ik wou een souvenirtje kopen en dat is gelukt. Het was echt druk op de markt. Wij waren met de auto van een vriend van San. Morgen is de laatste dag van de ramadan (of het einde) dus iedereen koopt vandaag van alles omdat het morgen een speciale dag is. Vind het erg jammer dat ik dat niet kan mee maken. 's Middags heb ik niet veel bijzonders gedaan. Was nog ff alleen op pad om mango's en komkommers te kopen voor bij het avond eten straks en het viel mee hoeveel ik werd lastig gevallen. Ze zeggen je hier gewoon gedag en ze vragen hoe je heet. 1 jongen nodigde me uit om wat te drinken (hij zat bij een bar) maar ik wou niet haha.
We hebben nu ff een puppy van een vriend van San. Echt zo'n schatje! Hij jatte alleen een vis (vanavond weer vis met rijst op het menu) uit de bak die in de tuin stond haha. Is echt ondeugend. Hij heeft ook al binnen geplast. San wil hem houden maar dat wil die vriend niet.
En nu is het alweer mijn laatste avond. Echt zoooo jammer.
Tis echt leuk hier! Ook dankzij San, het is leuk om met iemand van het land zelf te zijn en om niet in een hotel te slapen in je eentje en het is leuk om zijn vrienden te ontmoeten die zijn ook allemaal mijn leeftijd (San is 25). Iedereen is zo aardig en relaxed. Ik kom echt terug hier!
30 Augustus 2011 - 05:45
Nora:
Ha die Elianne. Gelukkig dat je vakantie zo leuk af kunt sluiten. Maar het had inderdaad ws. minder leuk geweest als je San niet had gehad. Wat je verteld over een bumpster is onlangs nog op t.v. geweest. Ik dacht bij een 1 of ander reisprogramma. Daar zag je ook oudere vrouwen met een jongere knul. Nu weet ik dus ook hoe je dat dus noemt. Het is inderdaad jammer dat je nu net niet de laatste dag van de ramadam meemaakt. Dan had je je ook helemaal rond kunnen eten en dat kan jij natuurlijk wel gebruiken....
Het is ook een heel feest met alle vrienden en vooral familie.
Nou Elianne, ik heb genoten van je verhalen, dat zal ik wel missen. Het was leuk (niet alles) om het allemaal te lezen. Als je nu gelijk een paar graadjes meeneemt wordt het hier ook wat warmer want t'ís niet echt zomer in Nederland.
Een hele goede terugreis en voor je het weet sta je weer voor de deur....
Liefs van je mam XXX -
30 Augustus 2011 - 05:46
Anja:
Wat een heerlijk einde van je vakantie, goed dat je ook nog naar Gambia bent geweest. Goede reis terug!!! Anja. -
30 Augustus 2011 - 11:12
Zussie:
Leuk verhaal weer!!
Jammer inderdaad dat je net niet de laatste dag van ramadam beleeft, lekker eten!
Neem dat puppytje maar mee naar dan zorg ik er wel voor ;)
Tot snel! xxx