Chillen op Koh Phi Phi
Door: Elianne
Blijf op de hoogte en volg Elianne
29 Juli 2011 | Thailand, Phuket
Dit is echt een super super super mooi eiland. Hier is ook die film "the Beach" opgenomen. Toen we de pier opliepen moest iedereen eerst 47 eurocent betalen om het eiland schoon te houden. Ik weet niet wat ze er werkelijk mee doen maar troep van de stranden en uit het water halen iniedergeval niet...
We werden weer bestookt met mannen met bordjes die hotels, resorts en guesthouses aanprijsden en 100 keer vroegen waar we heen gingen. Na rustig even gegeten en de Lonely Planet geraadpleegd te hebben besloten we een taxiboot naar een goedkope bungalow te nemen aan het strand.
We hadden werkelijk een prachtig strand voor de deur! Met super blauw water! Echt een paradijs!
Dinsdag gingen we ieder apart van elkaar op pad. Ik ging naar het dorpje lopen en heb het uitkijkpunt bezocht. Het middelste stuk van het uitkijkpunt is overspoeld door de tsunami in 2004. Er hing daar ook een foto aan een boom die genomen was enkele uren na de tsunami. In het dorpje zelf zie je ook veel borden met "evacuatie route" erop. Ik heb ook nog een fiets gehuurd maar het dorpje is heel klein en het was niet echt om te fietsen omdat de straatjes smal zijn met winkeltjes aan weerskanten en er lopen een heleboel toeristen.
's Avonds belde Anton mij dat hij van bungalow was veranderd. Dus ik kom terug heeft hij al mijn troep verhuisd naar een luxe bungalow met airco, warm water EN zeezicht! Die andere bungalow was wel sloeberaal in vergelijking met de nieuwe. Er waren vooral veel muggen en daar werd Anton nogal gek van haha.
Woensdag hebben we voor de deur gesnorkeld. We hebben echt hele mooie vissen gezien en op een gegeven moment zwommen we er helemaal tussen, dat was zo gaaf. Echt een priceless moment! Voor, achter, links en rechts alleen maar visjes. Ook zagen we een babyhaai zwemmen.
's Middags gingen we naar het uitkijkpunt (waar ik dus al geweest was) voor de zonsondergang. Was heel mooi!
Donderdag hebben we gekajakt naar Monkey Island. Waren soms echt wilde golven maar ook weer super leuk om te kajakken op zee. We hebben alleen geen aapjes gezien. Trouwens we zien wel zo nu en dan aapjes met kleren aan en daar kunnen toeristen dan mee op de foto. Anton ging daar nog ff snorkelen en ik ging chillen op het strand.
Vanochtend waren we aan het ontbijten en toen zagen we al een regenbui onze kant op komen... nou binnen no time was ie er en echt een kei harde bui! Ja mensen hier regent het ook hoor! We hebben de boot genomen naar Phuket waar we nu dus zitten. Morgenochtend neemt Anton de bus en de trein naar Bangkok en ik blijf hier tot zondag denk ik.
VOOR DE FOTO'S VAN HET SUPER SUPER SUPER MOOIE KOH PHI PHI KOPIEER EN PLAK SNEL WEER DEZE LINK: http://www.mijnalbum.nl/Album=CDZMYIBF
29 Juli 2011 - 15:31
Jan:
hoi Elianne , nog ff lekker chillen en genieten van al dat mooi,s enuhh die buien daar zijn meestal snel weer over . Het weer voorkomende week < hier.>ziet er iets beter uit , dan is a.s. donderdag de overgang niet zo groot.Tijdens mijn vakantie gooide ik een stukje banaan in het water en binnen no time 1 grote wolk van allerlei gekleurde visjes heel mooiom tezien.
groeten van je vader en nog veel reis plezier. XxX -
31 Juli 2011 - 14:22
Joyce (vanuit India):
Heej Eel,
Tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen. Zo te lezen heb je het prima naar je zin in Thailand. Wat ben ik jaloers als ik die verhalen lees over de mooie eilanden die je bezoekt. Heb je veel leuke mensen leren kennen gedurende je reis? Hoeveel dagen heb je nog voor de boeg in totaal?
Wij zijn op dit moment in Jodhpur, een plaats in het westen van India aan de rand van de woestijn. Het bevalt ons prima en hebben meestal mooi weer. Ook hier is het regenseizoen en kan het soms hard regenen. Wij vertrekken 18 augustus weer naar Nederland. Ben benieuwd naar al je foto's en verhalen dus moeten snel weer even bijkletsen.
Geniet van je vakantie!
Liefs Joyce -
01 Augustus 2011 - 06:22
Zussie:
Heyy Eel,
Nou,, voor mij zit de strand6daagse erop en kan geen zand, zee, duinen meer zien! Misschien als ik bij je op Koh Phi Phi zat had ik er anders over gedacht ;)
Sharon die "Secret Story" heeft gewonnen gaat met haar geld dingen opbouwen op Koh Phi Phi, zij was daar tijdens de tsunami.
Hele mooie foto's trouwens, inderdaad een droom eiland!
Nou,, donderdag kom je weer terug.. is toch wel snel gegaan vind ik!
Het is nu een stralende dag, hopelijk blijft het de hele week zo.
xxx Wennepen. -
01 Augustus 2011 - 20:40
Nora:
3 dagen voordat je weer aankomt in Nederland nog even een berichtje. Het is hier eindelijk weer mooi weer.Dat wordt zonnenbaden. Wat een prachtige foto's van het strand en het water! Echt schitterend hoor! Ik geloof dat ik maar een keer met je mee ga.....
Met je moeder te backpacken... is "t wat?
Nou ja, voorlopig maar eerst weer in dat kleine landje terug, een goede reis terug!
Liefs van je mam XX -
03 Augustus 2011 - 08:40