Negatief reisadvies Kameroen
Door: Elianne
Blijf op de hoogte en volg Elianne
03 Maart 2008 | Kameroen, Yaoundé
Dit heb ik even gekopierd van de site van het Ministerie Buitelandse Zaken (www.minbuza.nl)
Ik ben benieuwd of er iets over te lezen is in de krant of te zien is op televisie in Nederland?
Afgelopen week kreeg ik een e-mail van de Nederlandse Ambassade. Ze waarschuwden me voor de rellen in Douala en ook in sommige wijken in Yaoundé. Maar ja ik zit 170 km van Yaoundé dus ik merk er gelukkig niks van. Die avond heb ik even het nieuws op televisie gekeken nou daar zag je heel wat. Ze zonden beelden uit van de rellen in Douala en Yaoundé en het zag er niet best uit. Brandjes op straat, auto's vernield en in brand gestoken, veel dingen vernield, alle winkels dicht, protesten echt niet leuk om te zien. Er zijn gewonde en ik las op internet op zijn minst 4 doden gevallen. De mensen schijnen boos te zijn om de hoge prijzen en ook de taxichauffeurs waren aan het staken vanwege de hoge brandstofprijzen. Julia is nog steeds in Yaoundé (waar ze stage heeft gelopen in een ziekenhuis) en ze zou vorige week terug komen maar door die rellen is er geen verkeer en de trein reed ook niet.
Voor de rest is de stroom weer uitgevallen en er was een internetprobleem vandaar dat ik even lang geen berichtje heb geplaatst. Ik ben een beetje vergeten wat ik vorige week allemaal heb gedaan maar ik moet nu gaan.
03 Maart 2008 - 12:44
Nora:
Heej Elianne,
In het NRC Handelsblad, de krant die oma heeft en zij heeft het stuk ook bewaard, stond op 28 februari een stuk op de voorpagina over de rellen in Kameroen met een hele grote foto erbij.
Het gaat inderdaad om de snel gestegen brandstofprijzen en voedsel prijzen. Het gaat om zo'n 40% in 2007, dat is erg veel,natuurlijk.
Op de tv. heb ik er geen bericht van gezien maar oma had op de radio inderdaad het bericht gehoord dat het beter is om voorlopig niet naar Kameroen af te reizen.
Ook is er een regeringsbesluit om de grondwet zo aan te passen dat president Biya, die al 25 jaar president is, na 2011 kan aanblijven.
Een private tv.zender die daar kritisch over berichtte,werd gesloten.
En volgens de FAO,de voedselorganisatie van de Ver.Naties, dreigt er in 37 landen een voedselcrisis.
Niet zo mooi allemaal.
In het NRC hadden ze het trouwens over 7 doden.
Nou Elianne, ik hoop dat Julia weer gauw terug kan komen.
Jij werk ze maar weer en liefs van je moeder, XXXXXXXXXXXXXXXX
03 Maart 2008 - 14:52
Mekongo:
Hoi Elianne,
Mijn man woont in kameroen en via SBP ben ik op je site terecht gekomen. In NL was er, behalve dan een stukje in het NRC helemaal niets over te horen. Ik heb me voornamelijk via verschillende kameroenese kranten op de hoogte gehouden.
Fijn dat het bij jullie rustig is gebleven. Bedenk wel dat de CRTV neit echt betrouwbare informatie geeft, het is tenslotte staatstv.
Groeten mekongo -
03 Maart 2008 - 16:40
MIRNAAAAAAAAA:
Hoi Elianne. Gelukkig zit jij in een eind weg en blijven die rellen ook op afstand. Dat ik in Egypte zat werd Saddat in Cairo neer geschoten en kreeg ik ook veel waarschuwingen om vooral terug te komen. Gelukkig bleef het rustig en zat ik verder in Egypte waar ik niks van de oproer merkte. Wat een schattig babytje je zou het zo van de site afplukken. Hier hebben wij het druk in ons huishouden met de ene verjaardag na de andere. Wel gezellig maar ik zie er ook naar uit dat we het weer een beetje rustiger krijgen. Het weer is onrustig veel wind en winterse buien niet iets om heimwee naar te krijgen.
Elianne sterkte en hou je wel op de hoogte van het nieuws daar want je moet wel weer veilig en gezond hier in Nederland verschijnen. Groetjes Mirnaaaaaaaa -
03 Maart 2008 - 18:42
Norbert:
Hey Elianne,
Ik had je smsje gekregen hoor. Met mij gaat het ook goed.
Ik moet zeggen dat ik niet echt iets over Kameroen heb gehoord (als ik zo even 'snel' nadenk). Maar hopelijk blijft het nog enigszins 'vreedzaam' en loopt het niet ontzettend uit de hand.
Sterkte en suc6.
Doei!
Norbert -
03 Maart 2008 - 19:55
Je Zussie:
Heej Eli,,
Nou als er ook maar 1 rel daar bij jou komt dan kom je meteen terug ofcourse!
Hier in NL hadden we een gevaarlijk weekend, het heeft ontzettend hard gestormd, in Zwolle was ontzettend veel schade. Dakpannen eraf, stenen muren omver van mensen op een hoek huis, en bij sommige huizen was een deel van de voorkant eraf! Stenen op de auto's enzo, een man had net een nieuwe auto waar hij 2,5 week heeft van kunnen genieten, allemaal schade.
Er is voor ongeveer 4 miljoen euro schade!! Dan qua weer zit je daar wél veilig ;)
dikke kus,
wennie -
03 Maart 2008 - 20:43
Anja.:
Hoi Elianne , de krant waar je moedr het over heeft is van ons, op de voorpagina nog wel ,normaal staat er niets over kameroen in .Alleen de voetbalwedstrijden van afrika pasgeleden. Ik heb de krant aan nora gegeven, die bewaard het wel denk ik.
We zijn met oma uit eten geweest, hel gezellig, volgende keer ben jij er vast ook weer bij. groetjes en werk ze.
Prachtige foto's allemaal.,leuk hoor.
anja. -
03 Maart 2008 - 20:57
Hilda:
Hoi Elianne,
Ik reageer niet vaak maar lees al je mail,zo blijven we goed op de hoogte.Ik vind dat je je dapper en nuchter opstelt,nou dan ben je wel een bikkellin hoor.....Hier beginnen de dagen te lengen,het blijft al langer licht.Het waait de afgelopen dagen erg en veel maar weinig schade hier,we zijn wel wat gewend met storm toch....'kwou dat het hier al zomer was,maar we doen het met jou mooie foto's.
groetjes en liefs
PS pas goed opjezelf en blijf voorzichtig. -
06 Maart 2008 - 12:41
Rick:
Ik hoop dat de situatie in Kameroen snel beter wordt.
God Bless you ;)