Weer terug op de universiteit - Reisverslag uit Yaoundé, Kameroen van Elianne - WaarBenJij.nu Weer terug op de universiteit - Reisverslag uit Yaoundé, Kameroen van Elianne - WaarBenJij.nu

Weer terug op de universiteit

Door: Elianne

Blijf op de hoogte en volg Elianne

16 Juni 2008 | Kameroen, Yaoundé

Hehe ik ben eindelijk weer terug op de universiteit.

Ik heb weer 1 nachtje in Maroua geslapen met nog een ander meisje die uit Tsjaad kwam. Florence. De volgende ochtend namen we samen de bus naar Ngaoundere. We zaten weer lekker opgepropt maar ja. Onderweg hebben we ook veel moeten stoppen omdat er van die kleine kinderen in de bus zaten die dan weer moesten plassen of kotsen. Heel irritant. Na 8 uur in de bus doorgebracht te hebben kwamen we aan in Ngaoundere waar je helemaal gek werd van het aantal mannen die je willen helpen met je bagage. Ik ging rustig op een bankje zitten wachten tot mijn loodzware koffer naar beneden werd gehaald. Daarna gingen we naar het station. Ik wou eigenlijk een nachtje slapen in Ngaoundere maar Florence zou de trein nemen. Nou op het station was het echt super super super druk. Heel veel mensen en je zag amper de grond nog zoveel bagage stond er. Dus wij de koffers gedumpt en het was al 16 uur en om 18 uur gaat de trein dus het is een wonder als er nog een plekje in de trein over is.
Nou er was nog wel plek in de 2e klas en we konden ook zitten dus dat kwam mooi uit want als ik eerste klas moest nemen zou ik ook helemaal blut zijn. Nu hield ik mooi een klein beetje geld over. Op het station zag ik nog iemand van de universiteit. Echt heel toevallig. Om 17 uur kwam de trein en iedereen stond al te dringen voor de deur, echt een chaos. Dus wij rennen naar onze wagon en toen konden we onze stoelen niet vinden want niet overal stonden de nummers. Dus we zaten eerst op de verkeerde plek maar darna hadden we het wel gevonden. Na 10 uur in de trein gezeten te hebben was ik dan eindelijk in Nanga-Eboko. Een vriend van Issa haalde me op met de auto.

Ik ben echt super blij om weer terug te zijn op de universiteit. Ik heb meteen iedereen bezocht die er nog was want bijna iedereen is al met vakantie of loopt ergens stage. Echt super leuk om iedereen weer te zien enzo. Nathanael is ook super groot geworden en Julian is alweer 14 maanden en kan al lopen. Israel is nog steeds even klein haha maar hij brabbelt nu van alles en heeft 2 tandjes.

Christian is nog niet terug die is in Douala maar ik hoor echt rare verhalen over hem en ik weet niet of het waar is. Dat ie een dochter heeft, dat ie getrouwd is... nou ik snap er niks van en het interesseert me eerlijk gezegd ook niet veel meer.

Verder ben ik heel vaak met Max. Vrijdag zijn we naar de markt geweest om wat eten te halen. Hoorde ik een jongen zeggen: Is hier een blanke? Nou excuse me ik ben hier al 5 maanden maar goed. Blijkbaar zijn ze me vergeten ofzo.

Het restaurant kookt 1x per dag dus ik eet nu heel vaak bij Max. Ik eet lekker elke dag patat met komkommer en mayoinaise. Verder heb ik natuurlijk het voetbal gezien. NL tegen Frankrijk. We waren met ze 14e aan het kijken. 13 jongens en ik als enigste meisje haha. In het begin was iedereen voor Frankrijk maar daarna veranderden ze toch want NL scoorde de hele tijd hahaha. Ik was heel blij.

Mijn buurman Issa heeft een auto gekocht. Die heb je ook heel erg nodig in Nanga-Eboko. Hij gaat er zelfs zaterdag mee naar de kerk. Maar ja dat is ook zo ver. Wel 100 meter lopen. Ik lag helemaal dubbel toen ik dat zag.

Ik ga morgen denk ik verhuizen. Van mijn kleine kamer naar een huisje van een leraar. Die is er niet en hij houdt er niet van zijn huis onbewoond te laten als hij er niet is. Dus zoekt hij altijd mensen die er in willen wonen. Noe zei dat tegen mij en ik werd er helemaal blij van. Woonkamer met tv, keuken met koelkast, badkamer en slaapkamer! En ik kan er blijven tot augustus!

Verder heb ik zaterdag na de kerk nog een wandeling met Max gemaakt naar de nieuwe universiteit op de heuvel. Die is nog steeds niet af haha. Het is echt zo erg begroeid hier op de campus. Het gras staat heel hoog en de mais velden zijn opgekomen. Echt heel mooi.

Oh ik moet iets kopieren. Ik ben nu weer op mijn werk.

Gister was ik bij Blaise. Daar heb ik Prison Break gekeken maar was een aflevering van seizoen 1 en in het Frans. Er was ook een meisje bij hem en zij wilt dat ik met haar broer ga trouwen haha en ze wilt me meenemen naar Yaounde naar haar huis binnenkort. Oke leuk. Daarna nam ze mee naar haar kamer.

Nou ik moet aan het werk.

• 16 Juni 2008 - 11:18

Joyce:

Leuk dat je weer terug bent en veel mensen hebt kunnen zien. Vaag verhaal van Christian; het zullen wel weer roddels zijn. Wie was Max ook alweer, uit welk land?

Kus Joyce

• 16 Juni 2008 - 12:21

Nora:

Lekker Elianne, dat je weer terug bent. En hier is ook veel frequenter stroom dus dat is ook beter met mailen.
    Gelukkig is alles goed gegaan onderweg. Het is een lange reis, hoor. Nu ga je toch niet meer terug naar Tsjaad?
    Je hebt Julianapop gemist, dat wordt een steeds groter evenement.
    Die verhalen over Christian zullen toch niet helemaal uit het niets komen. Dus een kern van waarheid zal er wel in zitten. Niet iemand om mee om te gaan, lijkt me zo.
    Dat is mooi als je in het huis van die leraar kan. Dat is langzamerhand weer wennen aan alle luxe die je in Nederland hebt. Dinsdag moet Nederland tegen Roemenie maar dat is niet echt spannend meer omdat Nederland zich toch al geplaatst heeft. Het was wel heel leuk om de vorige 2 wedstrijden te kijken. Nou Elianne, geniet maar van je tijd die je nog hebt in Kameroen.
    Veel liefs van je moeder.
    XXXXXXXXXX

• 16 Juni 2008 - 17:02

Norbert:

10 uur in de trein. Poeh zeg!

Zo lekker vet eten dus.. haha.

Veel plezier en succes in je nieuwe woning.

• 16 Juni 2008 - 19:53

Zussie:

Heeej Eli,,
    Nou mo0i dat je weer in cameroon bent :D lekker weer je eigen stekkie, wel cool als je daar in die leraar zijn huis zou kunnen verblijven, relax :D
    Je heb j'pop idd moeten missen, het was erg gezellig. Jeroen van der Boom ging zingen, ken je hem nog? hij presenteerde vroeger Explosief en hij zingt echt leuke liedjes!! Heb hem trouwens helemaal niet eens gezien, we zaten lekker helemaal achter op het veld, en we hadden mazzel met het weer!!!
    Morgen tegen Roemenie!!! Spannend! we gaan met zijn allen in studio 62 kijken, lekker druk, en vooral heel oranje!!!
    Ik heb lekker vakantie, jij denk ik ook, als bijna iedereen weg is daar op de universiteit ;)
    groetjes van Leee :)
    xxx
    wennepen.

• 17 Juni 2008 - 14:11

Rosa En Fam.:

Hoi Elianne,

Wat een story....lekker dat je het weer naar je zin hebt, je moeite van het lange reizen wordt dus wel weer beloond.

Leuk pakje draag je op de foto, staat je goed hoor!!!

Nou, veel (werk)plezier daar...

• 19 Juni 2008 - 13:45

Zussie:

oohjah ik weet niet of je het voetbal al gezien heb maar het was dus 2-0 voor NL tegen Roemenie. en zaterdag moeten we tegen rusland!!! Spannend,, want hun worden dus door Guus Hiddink gecoached ;)
    Leuke fotos btw :D
    Doeiii (L)