Naar Tsjaad? - Reisverslag uit Yaoundé, Kameroen van Elianne - WaarBenJij.nu Naar Tsjaad? - Reisverslag uit Yaoundé, Kameroen van Elianne - WaarBenJij.nu

Naar Tsjaad?

Door: Elianne

Blijf op de hoogte en volg Elianne

01 April 2008 | Kameroen, Yaoundé

Ik ben nog steeds in Yaoundé en wou eigenlijk vanavond met de trein terug naar de universiteit maar dat zit er volgens mij niet in zoveel moet er nog gebeuren.

Ik had in 1 van mijn laatste berichtjes iets gezegd over Tsjaad en ik heb dus besloten om naar Tsjaad te gaan. Ik heb vandaag mijn exit visum gehaald dus ik mag vanaf nu nog 7 dagen in Kameroen blijven.

Helaas is de president van de unie erg druk dus een visum voor Tsjaad zit er vandaag niet meer in dus dan maar morgen. Ik had echt zin om weer terug naar de universiteit te gaan vanavond maar ja.

In Tsjaad ga ik op een middelbare school van de kerk werken voor minstens 1 maand en mocht het niet lukken om een visum voor Kameroen te krijgen dan blijf ik maar in Tsjaad de rest van de tijd. In Tsjaad is he t alleen bloedheet!

Wel heeeeel erg gaaf dat ik nu lekker het noorden van Kameroen kan zien want ik ga met de trein en bus naar Tsjaad. Dat is toch een lange reis. Onderweg overnacht ik dan bij mensen van de kerk.

Eric is iets van 30 jaar. Zijn ouders zijn allebei overleden. Zijn moeder is 53 jaar oud geworden. De begrafenis is donderdag, vrijdag en zaterdag maar ik denk niet dat ik erbij kan zijn.

• 01 April 2008 - 15:15

Joyce:

Heej meis,
    Echt leuk dat je naar Tsjaad gaat!
    Fijn dat je daar al zo snel werk hebt kunnen vinden.

Houd je ons op de hoogte?

Kus Joyce

• 01 April 2008 - 17:02

Norbert:

Hoi Elianne,

Begrijp ik het goed dat je nu dus nog niet naar Nederland komt?

Wees zijn lijkt me sowieso een pittige opgave. In emotionele en financiele zin.

Weer een nieuw avontuur op je pad dus.

Een begrafenis gedurende drie dagen?

Groet,

Norbert

• 01 April 2008 - 18:31

Nora En Liesbeth:

Nou Elianne ik denk ook dat je daar maar lekker moet blijven hoor want als je terug komt naar Den Helder MOET je werken van je moeder!!!!!Wij zijn nu bij je moeder ,Franklin ook en Jeanne en Maarten. we hebben net heerlijk gegeten voor de Yariday van je zusje morgen.alvast en gelijk maar gefeliciteerd met haar Yariday(Surinaams)En het was allemaal GEEN 1 april grap.Elianne heel veel succes en plezier en doe voorzichtig.doei groetjes van ons.Je moeder heeft de hele middag in de keuken gestaan om voor ons een lekkere maaltijd te maken en nu moet ze nog koffie zetten dus mailt ze je later wel als wij opgehoepeld zijn.nogmaals doei.

• 01 April 2008 - 18:37

Zussie:

Heej Eli,,
    vandaag echt een '1-april-grap-dag'
    ook op school enzo! Maar dat ken je natuurlijk niet in Kameroen!

Zoals je weet hebben Franklin, Liesbeth, Jeanne en Maarten bij ons gegeten! Erg gezellie!

Super leuk als het door gaat van Tsjaad! Zie je nog meer van Afrikaaaaaaa :D

Heb je al een Afrikaans cadeautje voor me (A) hahaa..

Tot snel,
    Love you,
    xxx
    Wennepen.

• 01 April 2008 - 19:29

Yiv:

Hey Eel, Gefeliciteerd dat je toch nog niet terug moet naar dit kikkerlandje!
    God bless ya!

• 01 April 2008 - 19:54

Pedro:

Ben blij voor je dat je zo aventuur rijk bent. Moge God nog altijd bij jou blijven, leiden, bemoedigen en jou wijsheid geven om de anderen om je heen te helpen en ook te bemoedigen.

Tot horens,

Pedro

• 01 April 2008 - 20:19

MIRNAAAAA:

Gefeliciteerd met je zus. Leuke vortzetting van je tijd om naar Tjaad te gaan. Wie weet wat je daar nu weer mee maakt. Spannend hoor.Hopelijk lukt dat allemaal. We horen het. LATERRRRRRRRRR groetjes MIRNAAAAAAAAAAAA

• 02 April 2008 - 05:08

Rosa En Fam.:

Hoi Elianne....geniet nog maar lekker daar en natuurlijk gefeliciteerd ook met wendy! Lieve groetjes van ons!!!
    Rosa en Fam.

• 02 April 2008 - 12:58

Nell Van De RNZ:

Hoi Elianne,

Wat een goed bericht voor jou! Kunnen we je moeder weer de oren van het hoofd vragen de komende tijd. Ook sukses daar weer joh.

Groeten, Nell

• 02 April 2008 - 15:32

Boukje:

Hoi Elianne.
    Wat goed van je dat je door gaar naar Tsjaad. En je hebt alweer werk ook, super hoor.
    Je moeder maakte zich al zorgen over het temperatuur verschil, maar nog niet nodig, heeft ze nog wat tijd voor je kamer.
    Het ga je goed verder en ik blijf je volgen.
    Een groet van Boukje.

• 02 April 2008 - 17:19

Anja :

Hoi Elianne,
    Te gek dat je nu toch nog kan blijven, we zijn heel benieuwd of je nu via tsaad een visum kan krijgen. Heel veel plezier, en heel veel geluk gewenst!
    Anja

• 02 April 2008 - 18:05

Nora:

Heej Elianne, ik ben benieuwd of het nu gelukt is met het visum. Ik hoor wel van alle kanten dat Tsjaad nou niet zo'n veilig land is. Marlon heeft een bericht opgestuurd over Tsjaad wat je allemaal beter niet kunt doen. Er is veel criminaliteit. Heeft Marlon het nog naar je doorgestuurd? Je kan er in ieder geval absoluut niet alleen reizen. Het is inmiddels 2 april en misschien ben je nu wel terug op de Universiteit. Als je naar Tsjaad gaat moet je natuurlijk je hele hebben en houen meenemen. En dat zal niet minder geworden zijn. Weeg je het dan nog? Op de heenweg had je iets van 20 kg. Meer mag je niet. Hoeveel zal het nu zijn???????????????
    Zijn je nieuwe kleren nog op tijd afgekomen. Vast wel, he? Nou Norbert, je zal nog even moeten wachten met op bezoek komen want het ziet er naar uit dat Elianne naar het volgende land vertrekt.
    Veel liefs,Elianne, hou ons op de hoogte.
    Hoop dat er deze week wel stroom is op de Universiteit voor interenet.
    Nog een paar leuke dagen op je werk en doe iedereen maar de groetjes van je moeder.
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 02 April 2008 - 18:05

Kameroen Forum:

Hoi Eel,
    Waar ga je naar toe in Tsjaad? Veel plezier in het noorden van Kameroen!