Voetbal
Door: Elianne
Blijf op de hoogte en volg Elianne
23 Juni 2008 | Kameroen, Yaoundé
Ik heb wel de wedstrijd Kroatie-Turkije gezien afgelopen vrijdag. Dat was pas een wedstrijd. GEWELDIG. Toen Turkije 2 seconden voor tijd had gescoord, had ik het niet meer en ik gilde zo hard dat de buurman zelfs kwam kijken wat er aan de hand was! Alsof het mijn eigen land was haha.
Nou ja over de wedstrijd van afgelopen zaterdag zullen we het maar niet hebben. Het was onder het afscheidsfeestje van Brian (Amerikaan die hier les gaf 2 jaar). Daar kon ik dus natuurlijk niet bij zijn. De laatste 30 minuten kwamen er nog een zootje studenten naar de wedstrijd kijken en toen heb ik dus de rest van de wedstrijd moeten aanhoren (in het frans maar ik kon het allemaal verstaan) hoe slecht NL wel niet speelde en hoe moe ze wel niet waren. Ik schaamde me dood voor NL. Ik dacht dat we de halve finale nog wel haalde. Ik had Rusland al eerder zien spelen en toen wist ik al dat het moeilijk zou worden voor NL. Die Russen die blijven maar rennen zeg.
Zaterdagmiddag na de kerk ging ik weer bij Max eten. Macaroni met tomatensaus zoals gewoonlijk. Max wou wat water bij de saus gooien en pakt een fles waar nog een beetje water in zat. Ik dacht nou wat stinkt het toch naar petroleum. En water dat groen is??? Oh neeeeeee had hij er petroleum bij gegooid! Nou dat kon dus gelijk de prullenbak in he.
Het is trouwens uit met Christian he. Het is wel waar dat hij een dochter heeft. Ze is 5 jaar oud. Ik heb foto's gezien. Hij vond het (nog) niet belangrijk om het tegen mij te zeggen. Ik vind het jammer ik het op zo'n manier (via iemand anders) heb moeten vernemen. Ik ben niet boos op hem en we blijven vrienden. Gistermiddag hebben we pannenkoeken gebakken. Alleen we hadden een beetje teveel gemaakt dus de rest hadden we aan zijn buurvrouw gegeven. Die vond het zo lekker en die wou gelijk dat Christian haar ging leren pannenkoeken bakken.
Verder had 1 van zijn buurmeisjes polio en ze kon niet lopen. Sinds kort loopt ze gewoon! Echt een wonder. Natuurlijk nog niet zoals jou en mij. Ze houdt nog wel haar rechterknietje vast als ze loopt.
23 Juni 2008 - 11:14
Rosa En Fam.:
Hoi Elianne...
Ja, balen hoor voor Nederlnd, wij waren bij Indian Summer, doen we anders ook nooit, maar Hans had een kaartje van de meiden gekregen (nog voor z'n verjaardag), dus ik er zelf een gekocht om mee te gaan...
Heel gezellig en geswingd op de Golden Earring (nostalgie) en Hans z;n bandje van vroeger...ondertussen konden de voetbal liefhebbers ook evengoed de wedstrijd volgen, ja, ze moesten toch echt meer hun best doen, jammer! Verder was Alan Clark leuk, Room Eleven wel aardig, gezongen met de liedjes van Het goede doel...en Anouk als afsluiting! Top...
Nou, macaroni met petroleum, dat lijkt me inderdaad niet te pruimen!!!
Succes verder..... -
23 Juni 2008 - 11:16
Nora:
Dat was even leuk, he Elianne, om te msnen?
Het voetbal was inderdaad pet.
Heb de vlag maar gauw weer binnen gehaald want Nederland ligt er nu wel helemaal uit.
Wel jammer hoor, het is altijd spannend om naar voetbal te kijken als Nederland nog in de race is.
Vreemd dat Christian zijn dochterje niet belangrijk vindt om te vermelden. Zegt toch wel iets over hem, vind je niet?
Op de foto's kan je wel zien dat je ziek bent geweest. Kringen onder je ogen en inderdaad afgevallen.
Nou, Elianne, werk ze maar weer. en h, gr, van je moeder. Liefs en XXXXX -
23 Juni 2008 - 11:28
Zussie:
Heeej Eli,,
Jaaa echt erg dat NL er uit ligt :( de volgende dag hingen gewoon nog slingers door de straten in Emmen, en ik kon het gewoon niet meer aanzien, echt zo jammer. Rusland was gewoon te sterk, vooral de verdediging. NL kwam er gewoon niet door heen. Nadat Zwitserland er uit lag, waren ze voor NL omdat wij zo leuk zijn. Er waren heel veel zwitsers met een oranje shirt aan, maar helaas!!!!
Nu ben ik ook wel voor Turkije, en ik hoop dat ze tegen Rusland moet. IIG mag duitsland NIET winnen, want dan ligt Turkije er uit ;)
Ik ga zo ook maar is de oranje nagellak van me tenen halen :D hahaa,, schaam me kapot ;)
Veel plezier nog :D
xxxx
Wennepen. -
23 Juni 2008 - 13:10
Brenda:
Hoi Elianne!
Ik vind het zo leuk dat je gereageerd heb op de site van Ilona. Dank je wel. Ik had sinds de geboorte van haar al niet meer op jou site gekeken (schaam schaam) dus ik had een hoop bij te lezen, maar ik ben inmiddels weer helemaal bij hoor :-)
Wat leuk dat je weer terug bent op de universiteit en het is ook wel heel fijn lijkt me om in het huisje van die leraar te kunnen wonen tijdelijk, wat lekker.
Ik ben blij te lezen dat het (weer) helemaal goed met je gaat. nog veel plezier daar en werkse natuurlijk ;-)
Liefs Brenda en Ilona -
23 Juni 2008 - 19:36
MIRNAAAAAAAAAA:
Hoi Eli. Ja de oranje gloed was hier de volgende helemaal verdwenen. Russen waren gewoon beter. We gaan ons nu concentreren op de vakantie. Zin in. ook. Onze verbouwing is bijna af, we zijn er erg op voor uit gegaan en zijn er erg blij mee. Jij hebt het weer helemaal naar je zin he? alsof je niet weg bent geweest. Fijn voor je. Tot horens. Groetjes Mirnaaaaaaaaaaaaaaa